Fukuoka again

Krinolintól krinolinig

B-terv

Szombat lévén későn keltünk, elvoltunk, majd délután kettő körül elindultunk ebédelni valamerre. A Tompa utcában akartunk először bemenni egy ismerős, bevált helyre, de ők átalakítás miatt bezártak hétvégére. Kellett hát egy B-terv. Elindultunk tovább a Tompán és több helyre benéztünk, de nem tetszett semmi, mígnem leltünk egy új helyet (Budapest, IX. ker. Tompa utca 23.), ahol szimpatikus volt az étlap. Leültünk, rendeltünk és csak utána néztünk fel a cégérre, amin az állt: B-terv. Tökéletes :)

Előbb az italok érkeztek, limonádé, trendi befőttesüvegben. A bodzás jelleg a neve ellenére nem érződött eléggé, viszont nem volt túlédesítve. Hamar megérkeztek az ételek is, én csirkés quesadillat kértem, a férjem a ház hamburgerét és még egy adag édesburgonyát is rendeltünk fokhagymás-tejfölös mártogatóssal.

Advertisement

A csirkés quesadilla nagyon remek volt, minden megfelelő puha, egyben van szépen az egész, finom, a mellé tálalt zöldborsópüré és zöldfűszeres tormahab meg kifejezetten jó ötlet, nagyon jó párosítás és pont kitart, amíg elfogy a quesadilla. A hamburgerben a húspogácsa nem rágós, puha, ízletes, szaftos - így jellemezte a férjem és külön tetszett neki, hogy a coleslaw saláta is benne volt a burgerben. A mellé tálalt steakburgonyát finom fűszeresként jellemezte, tuti volt. Amitől viszont én személy szerint hanyatt estem, az az édesburgonya. Az valami isteni volt, jobb, mint amit bárhol ettem, beleértve a saját konyhámat is. Parázs puhára sütve, édes, bársonyos. A fokhagymás tejföl nem tolakodóan fokhagymás mellé, épp csak egy leheletnyi. Kávéval zártuk az ebédet, én figyelmes módon rózsaszín, a férjem szürke csészében kapta.

Advertisement

Bár mi a teraszon ültünk le, indulás előtt készítettem néhány képet a belső térben. Egy pici felső szint is van, romantikus berendezéssel, érdekes lámpákkal. Lefotóztam az étlapról az ételeket is, az árakról is lehet így tájékozódni.

Advertisement
Advertisement

Sportrajongóknak megjegyzem, hogy van egy nagyképernyős tévé a teraszon, amin épp ma a BL-döntő közvetítése volt kiírva, a hölgyolvasókat pedig azzal az indokkal biztatnám a hely mihamarabbi meglátogatására a remek ételeken túlmenően, hogy a hely tulajdonosaként bemutatkozó fiatalember úgy néz ki, mint a fiatal Johnny Depp, csak még szebb ;)

Share This Story

Get our newsletter